להאכיל אנשים מתחת לגובה 1.2 מ' זו משימה לא פשוטה. מצד אחד אנחנו רוצים שיהיה להם טעים והם יהנו מהאוכל ושזו תהיה חוויה למענם, ומצד שני אנחנו רוצים שהאוכל יהיה מזין ובריא ככל האפשר. לכל זה כמובן מצטורף הגורם הנוסף שהוא גורם הזמן והסיבוכיות. הבלוג בא להביא רעיונות חדשים מעבר לציפס/אורז + שניצל בצהריים וחביתה עם ירקות / טוסט לארוחת ערב.

יום ראשון, 1 ביולי 2012

אי שם כשהשמש מתחילה להתעמם בשמים, והשעון מתחיל לבשר על סיום שעת המשחקים והתחלת ארוחת הערב, הגלגלים בראש שלי מתחילים לחשוב במהירות. מה נכין היום לארוחת ערב?
התשובה הישראלית הבסיסית היא חביתה עם סלט וגבינה,
התשובה המהירה היא כמובן טוסט עם גבינה צהובה,
התשובה למקרר ריק היא כמובן פיצה מוכנה / מלאווח מהמקפיא (במידה שחידשת את המלאי)
והתשובה לערב של פינוקים היא פינקייק.
אבל צריך מדי פעם לגוון, וגם לדאוג לתזונה בריאה של הילד, אחרי הכל אף אחת מאיתנו לא ממש סומכת על מפעלי ההזנה השונים האמונים על המזון הנכנס לפי הקטנים שלנו כאשר הם לא בבית.
אז הנה ארוחת הערב מאתמול:

לביבות תירס
רמת קושי : פשוט פשוט
זמן : כולל טיגון 10 דק'

 מצרכים לכ- 14 לביבות:
קופסת תירס / כוס תירס קפוא מופשר
2 ביצים
2 כפות קמח תופח
2 כפות פירורי לחם
1/2 חבילת קוטג'
מעט מלח
מעט פלפל

אופן ההכנה:
מכניסים את כל המרכיבים לפוד פרוססור (אני אוהבת לעבוד בכמויות כאלה עם הכוס של מוט מעבד המזון)
טוחנים עד שגרגרי התירס טחונים חלקית קורצים לביבות בעזרת שתי כפות בשמן ומטגנים משני הצדדים.

לגיוון ניתן להוסיף קוביות גמבה אדומה.

מגישים בתוספת עגבניה חתוכה, או כחטיף עד ארוחת הערב.
אפשר בהחלט לאכול קר, וגם לשלוח עם הילדים לבית ספר.
שיהיה בתאבון.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה